Kawai Shigeru SK6 Ebony Polished | Music Vanderheyden

Kawai Shigeru SK6 Ebony Polished

Kawai Shigeru SK6 Ebony Polished

 €67 925,00  
Op verlanglijst
Op voorraad

SizeLength214 cm

Width154 cm

Height102 cm

Weight382 kg

TouchWhite key surfacesNEOTEX

Black key surfacesNEOTEX

ActionMillennium III

HammersAll underfelted

SoundSoundboardSolid Spruce, Tapered

Agraffes1-54 keys / Shigeru Kawai concert agraffes

Duplex scalingFore & Back

Back posts4

Exterior designPedalsDamper, Sostenuto, Soft

CastersDouble, Brass

Lid props3

Softfall✔

Music rackPosition5 positions

Hard Finish-

Lock✔

Other featuresStretcher Over-Lap Integrated Design (SOLID)
Longer Keys
Steel-reinforced keyslip & keybed
V-pro plate
CORE system
Vertically laminated treble bridge
Longer period of natural drying process
Hand-wound bass strings
Dual Pivot Damper
Spruce beams
Reinforced Hammer Shank
Hand-craft Process
Final voicing by MPA (Master Piano Artisan)

 

De Millennium III Action bevat componenten gemaakt van ABS-Carbon, een composietmateriaal dat is ontstaan ​​door de infusie van koolstofvezel in onze beroemde ABS Styran. ABS-Carbon is ongelooflijk stevig en stijf, waardoor actieonderdelen kunnen worden gemaakt die lichter zijn zonder in te boeten aan kracht. Het resultaat is een sterkere, snellere actie die meer kracht, betere controle en meer stabiliteit biedt dan conventionele volledig houten acties.

 

Spar is het ideale materiaal voor de toetsen - licht, maar toch extreem sterk voor zijn gewicht. Het reageert met minimale flex en uitzonderlijke consistentie, waarbij elke subtiele nuance van de uitvoering van de pianist wordt overgedragen terwijl het stabiel blijft door jarenlang intensief gebruik. De lengte van elke toets is verlengd om het spelen gemakkelijker te maken en een meer gelijkmatige respons van de voorkant naar de achterkant van het speeloppervlak te bieden. Keysticks zijn ook ontworpen met een iets groter profiel voor maximale stijfheid om meer kracht te leveren.

 

Shiko Seion-hamers, die hun naam ontlenen aan de Japanse woorden voor "ultieme intonatie", zijn het exclusieve domein van onze Master Piano Artisans die toezicht houden op hun vorming van begin tot eind. Elke hamer wordt minutieus met de hand geperst zonder de toepassing van warmte en zorgvuldig gestemd zonder kunstmatige verharders om een ​​uitstekende dynamische respons en expressie te garanderen.

Identiek aan die gebruikt op onze beroemde EX Concert Grand Piano, Shigeru Kawai Concert Agrafffes zijn individueel vervaardigd uit knuppel messing staven om maximale precisie en kracht te verzekeren. Het resultaat is een heldere, krachtige en indrukwekkende klank

Buxus is een extreem hard hout dat bijzonder effectief is in het overbrengen van hogere toonfrequenties via de brug naar het klankbord. Brugkappen van buxushout zorgen voor een projectie van hoge tonen die een aanvulling vormt op het krachtigere basgeluid van grotere piano's.

 

De op maat gemaakte zangbodem in een Shigeru-piano is uitsluitend gemaakt van het fijnste sparrenhout, gerijpt volgens het traditionele kigarashi-proces dat alleen de krachten van de tijd en de natuur gebruikt om het hout een natuurlijke balans te laten bereiken. Het is dit langdurige en nauwgezette proces dat Shigeru-piano's hun unieke rijke klankkwaliteit geeft.

 

Stretcher Over-Lap Integrated Design (SOLID) creëert een uitzonderlijk stijve basis om de snaarspanning te ondersteunen. Bij SOLID constructie wordt het pinblock met de hand op de plaat gemonteerd. Het speldenblok en de overlappende brancard worden vervolgens geïntegreerd in een enkele structuur en stevig verankerd aan de rand. Het resulterende raamwerk bezit een uitstekende sterkte en stijfheid om een ​​stabiele afstemming en krachtige klank te garanderen.